Skip to main content
Bjud in kollegor från Inställningar → Team så att alla får ett eget konto i din organisation. En fullständig genomgång finns i Inställningar, team och varumärken. Om du vill skapa de roller du tilldelar här, se Roller och behörigheter.
Det finns ingen knapp för att skicka om en inbjudan på Team. Om en inbjudan har gått ut skickar du en ny med Bjud in. Om den fortfarande är aktiv återkallar du den först och bjuder sedan in igen.

Var du hittar det

Inställningar finns inte i huvudmenyn. Klicka på organisationsväxlaren längst ned i sidomenyn (din organisations namn) och sedan på:
  • Bjud in teammedlemmar - öppnar fliken Team direkt.
  • Hantera - öppnar Inställningar. Klicka sedan på fliken Team.
Organisationsväxlaren med Hantera och Bjud in teammedlemmarOrganisationsväxlaren med Hantera och Bjud in teammedlemmar

Bjud in teammedlemmar i organisationsväxlaren öppnar Team

Fliken Team har tre delar, uppifrån och ned: Egna roller, Inbjudningar och listan över teammedlemmar.

Skicka en inbjudan

Under Inbjudningar använder du raden Bjud in ny teammedlem (Vi skickar en inbjudan via e-post så att personen kan gå med i din organisation.).
Raden Bjud in ny teammedlem med ett e-postfält, Välj roll (valfritt) och Bjud inRaden Bjud in ny teammedlem med ett e-postfält, Välj roll (valfritt) och Bjud in

Inbjudningar - e-post, valfri roll och sedan Bjud in

Raden Bjud in ny teammedlem med listan Välj roll öppen och inga egna roller änRaden Bjud in ny teammedlem med listan Välj roll öppen och inga egna roller än

Välj roll (valfritt) är tom tills du skapar en egen roll

1

Ange e-postadressen

Skriv din kollegas adress i Ange e-postadress.
2

Välj en roll (valfritt)

Öppna Välj roll (valfritt) och välj en egen roll, eller lämna fältet tomt.
3

Begränsa till ett varumärke (valfritt)

Om du ser varumärkeslistan behåller du Inget varumärke (hela organisationen), om inte personen bara ska arbeta i ett varumärke.
4

Klicka på Bjud in

Knappen visar Skickar… medan Zippendo skickar e-postmeddelandet. Du ser Inbjudan har skickats, och personen visas i teamlistan som Väntar tills inbjudan har accepterats.
Om inbjudan inte kan skickas ser du något av de här meddelandena: Om du själv är begränsad till ett varumärke kan du bara bjuda in personer till samma varumärke. Se Skapa ett varumärke. Din plan avgör hur många teammedlemmar din organisation kan ha: 10 på Free, 20 på Standard och Growth, och obegränsat på Pro och Enterprise. Se Fakturering och användning.

Vad den inbjudna ser

Personen får ett e-postmeddelande med en länk för att gå med i din organisation. Länken öppnar en sida med texten Du har fått en inbjudan!, med Acceptera inbjudan och Tacka nej.
  • Om personen inte har något Zippendo-konto än klickar hon eller han på Skapa konto och registrerar sig med den e-postadress som inbjudan skickades till.
  • Om personen redan har ett konto klickar hon eller han på Logga in.
  • Om personen är inloggad med en annan e-postadress visas Annan e-postadress, och personen måste logga in med den inbjudna adressen.
När inbjudan accepteras bekräftas också personens e-postadress. Om länken inte längre fungerar visas Inbjudan hittades inte. Skicka en ny inbjudan.

Teamlistan

Listan under Inbjudningar visar alla som har gått med och alla väntande inbjudningar, till exempel Teammedlemmar (3). Ett märke bredvid rubriken räknar dem, till exempel Aktiva: 2, väntande: 1. Skriv i Sök för att hitta personer via namn eller e-postadress. Se Sök och filter.
Du kan inte ändra din egen roll eller varumärkesbegränsning, och du kan inte ta bort dig själv. En annan teammedlem måste göra det.
När du ändrar en roll ser du Rollen har uppdaterats (eller Det gick inte att uppdatera rollen). För att ändra någons roll eller varumärkesbegränsning krävs en roll med Redigera allt.

Återkalla en väntande inbjudan

1

Öppna radmenyn

På en rad med märket Inbjuden öppnar du menyn i slutet av raden och klickar på Återkalla inbjudan.
2

Bekräfta

Fönstret frågar Vill du återkalla inbjudan som skickades till [email protected]? Det går inte att ångra. Skriv DELETE i fältet. Återkalla är nedtonad tills texten stämmer.
3

Klicka på Återkalla

Du ser Inbjudan har återkallats. Länken i e-postmeddelandet slutar fungera.
Om du vill ge personen åtkomst senare skickar du en ny inbjudan från Bjud in ny teammedlem.

Ta bort en teammedlem

1

Öppna radmenyn

Öppna menyn i slutet av personens rad och klicka på Ta bort teammedlem.
2

Bekräfta

Skriv DELETE i fältet och klicka på Ta bort.
Du ser Teammedlemmen har tagits bort. Personen kan inte längre öppna din organisation. För att ta bort teammedlemmar krävs en roll med Redigera allt. Se Roller och behörigheter.

Relaterat