Co widzisz
Karta Zespół ma trzy części:- Własne role - role, które utworzyłeś, każda to nazwa i zestaw uprawnień. Zobacz Role i uprawnienia.
- Zaproszenia - wiersz Zaproś nowego członka zespołu, w którym zapraszasz współpracownika e-mailem.
- Lista zespołu - wszyscy, którzy dołączyli (Aktywna), i każde zaproszenie, które nie zostało jeszcze przyjęte (Oczekuje), z ich Rola oraz, jeśli masz marki, Ogranicz do marki.
Zaproś kogoś
1
Otwórz Zespół
Przejdź do Ustawienia → Zespół.
2
Wpisz e-mail i rolę
Wpisz adres osoby w Wpisz adres e-mail. Wybierz rolę w Wybierz rolę (opcjonalnie) albo zostaw puste, żeby dołączyła z Brak roli.
3
Kliknij Zaproś
Osoba dostaje e-mail z linkiem. Dopóki go nie przyjmie, widnieje na liście zespołu jako Oczekuje.
Gdy zaproszenie zostanie przyjęte, organizacja pojawia się w jej przełączniku organizacji i może zacząć w niej pracować.
Role
Zippendo nie ma gotowych ról, takich jak Administrator czy Członek. Własne role tworzysz w Własne role. Każdy członek zespołu może wykonywać codzienną pracę, niezależnie od roli: zamówienia, przesyłki, przewoźników, reguły wysyłki i drukarki. Rola decyduje o tym, kto może zarządzać samą organizacją:- Edycja organizacji - edytowanie ustawień i brandingu organizacji, zarządzanie markami i zamawianie eksportu danych.
- Edycja wszystkiego - wszystko, łącznie z tworzeniem ról oraz zmienianiem i usuwaniem członków zespołu.
Ogranicz członka zespołu do jednej marki
Jeśli Twoja organizacja korzysta z marek, ustaw Ogranicz do marki przy członku zespołu albo Ogranicz zapraszaną osobę do marki przy zaproszeniu, żeby widział tylko tę markę. Ograniczenie jest ścisłe: nie może zmieniać marki, zarządzać markami ani samodzielnie zdjąć ograniczenia. Musi to zrobić inny członek zespołu, który widzi całą organizację. Zostaw Brak marki (cała organizacja) dla każdego, kto ma widzieć całą organizację.Odbierz dostęp
- Oczekujące zaproszenie: otwórz menu na końcu wiersza i kliknij Wycofaj zaproszenie. Link w e-mailu przestaje działać.
- Członek zespołu: otwórz menu na końcu wiersza i kliknij Usuń z zespołu. Nie może już otwierać tej organizacji, a ona znika z jego przełącznika organizacji.
DELETE w celu potwierdzenia. Nie możesz usunąć samego siebie. Aby samodzielnie opuścić organizację, zobacz Profil.